Sokan szeretik maguk végezni a ház körüli javítási vagy akár felújítási munkákat is, azonban időnként a nem megfelelő kivitelezés miatt több kárt okoz az önkéntes serénykedés, mint hasznot. Talán nem is gondolnánk, hogy egy-egy apróbb hiba vagy figyelmetlenség mennyi gonddal járhat a későbbiekben. Miért vagyunk okosabbak, ha inkább egy szakemberre bízzuk a feladatot?

 

Néhány érv hogy ajtó beszereléskor szakembert hívjunk:

 

  • Pontosan fel kell mérni a falnyílás adottságait, lemérni a méreteit – pláne, ha nem szabványméretű nyílásról van szó. Ha hibás méretű ajtót választunk, eleve nem lehetséges nekilátni a beszerelésnek, hiszen az ajtó nem oda való. (A nem szabványméretű ajtónyílások esetén egyedi méretre lehet a választott ajtótípust készíttetni, így tehát, ha nem a valóságnak megfelelő arányokat takarnak a számok, kis túlzással a külön legyártatott ajtó is hiába készült el.
  • A rosszul beszerelt ajtótok, valamint a nem megfelelő szintezés egy teljes ajtót tönkretehet, főként, amennyiben nem vesszük észre szereléskor a hibát, és abban a formájában, nem rendeltetésszerűen használjuk.
  • Apró hibák, de annál többet számítanak: szintén a szakszerűtlen munka következtében kialakulhatnak kicsi hézagok és rések, amelyek az ajtó szerkezetén túl a szigetelésre sincsenek túl jó hatással.
  • Elképzelhető, hogy egy ideig gond nélkül tudjuk nyitni-csukni a „házilag” beszerelt ajtót, azonban például a hibás alábélelés miatt hamar jelentkezhetnek használati gondok, elakadás, nehézkesség.

 

Azért hangsúlyozzuk, hogy az efféle önállóan, szakértelem nélkül elvégzett munkálatok gyakran többet ártanak, mint használnak, mert utólag előfordulhat, hogy többletköltséget jelent a hibák orvoslása, ráadásul az egész ajtót is tönkretehetik.

A hozzáértő kéz által végzett munka esetén az efféle nehézségek elkerülhetők – a JOLA cégcsoport minden üzlete ezért tapasztalt, megbízható szakembereket ajánl termékei beszereléséhez.

ÜZLETEINK