Ez a cikk nem az ajtók cseréjének konkrét menetéről, a cserefolyamat állomásairól szól: sokkal inkább azokról a szempontokról és tulajdonságokról, amelyeket egy ajtó vagy akár a teljes „ajtópark” cseréjének esetén figyelembe kell venni. Nem ritkán a beltéri ajtók egyedi igények (méret, szín, kivitel, stb.) szerint készülnek el, már csak az adott lakás egyedi adottságainak az okán is, ezért is fontos, hogy felmérjünk néhány dolgot, mielőtt bármibe belekezdenénk.

Alább néhány szempont, de a legfontosabbat kiemelnénk:

ÜZLETEINKBEN SZAKEMBEREK VÁRJÁK, AKIKTŐL BÁTRAN KÉRDEZNEK, FELADATUK A TELJES KÖRŰ TÁJÉKOZTATÁS! 

  • Válasszuk ki, hogy milyen típusú ajtót szeretnénk! Ez azért lényeges, mert vannak olyan termékek, amelyeket csak szabványméretekben lehet beszerezni, ezért ha a lakás ajtónyílásai nem ezeknek a szabványoknak megfelelően kerültek kialakításra, ezek az ajtók máris kiestek az alternatívák közül.
  • Mérjük le pontosan az ajtónyílást! Ez nagyon fontos, hiszen ha nem megfelelő az ajtó a nyílásba, beszerelési problémák sokasága adódhat, de ha még fel is szerelhető, akkor sem fog megfelelően működni és szigetelni.
  • Tervezzük meg, hogy merre nyíljon az ajtó! Magától értetődő, hogy az eddig megszokott irányba, de érdemes ezt a kérdést is végiggondolni, ugyanis lehet, hogy éppen az eddigi nyitásirány okozott bosszúságokat vagy akadályt.
  • Gondoljunk a szobák tulajdonságaira! Ha a lakásban egy vagy több helyiségben is rossz a páraelvezetés, páratartalom, semmiképpen nem érdemes tömörfa vagy furnér ajtókat választani hozzájuk, hiszen nagyobb az esély a faanyag károsodására, vetemedésére.
  • Ha végeztünk a technikai paraméterek átgondolásával, jöhetnek az egyéni igények – szín, üvegezés, kivitel (kazetta, intarzia). Ez tulajdonképpen jutalom a felsorolt szempontok után, hiszen itt szinte már kizárólag az esztétikai vonások és az egyéni ízlés számít. Az üvegezéssel bánjunk óvatosan, hiszen akár balesetveszélyes is lehet, így olyan háztartások esetén, ahová kisgyermek, gyermek, esetleg állat is tartozik, érdemes többször is megfontolni az üvegezést, akármilyen dekoratív vagy ízléses is legyen.

 

Amennyiben felmérte lakásának adottságait és egyedi igényeit, készséggel várjuk érdeklődését vagy árajánlatkérését – forduljon hozzánk bizalommal!

AJÁNLATKÉRÉS

ÜZLETEINK