A beltéri ajtók beépítése nem ördöngösség, csupán néhány dolog szükséges hozzá, így megfelelő szakmai ismeret és gyakorlat, alkalmas felszerelés – szerszámok, no és első sorban KIVÁLÓ TERMÉK – ezt a JOLA biztosítja.

Szeretnénk most lépésről – lépésre bemutatni a folyamatot, egy kétszintes családi ház belső ajtóinak beépítési folyamatával, remélhetőleg közérthető módon, képekkel, de ha valami nem tiszta törekvésünk ellenére sem, keressék bátran szaküzleteinket, tanácsadóinkat.

A kiindulás mindenkor a falnyílások gondos felmérése, mikor is úgy szélességi, magassági és falvastagsági méretfelvétel történik. Fontos! Mindig több ponton kell mérni! Célszerű arra is figyelni, hogy az ajtók magassága egy helységen belül, esztétikai okok miatt, azonos legyen.

Most jöhet a megrendelés, majd némi türelmet igényelve, beérkeznek a termékek, kezdődhet a helyszíni munka.
A művelet a csomagok kibontását követően méret ellenőrzéssel, a szállított termék minőségének vizsgálatával folytatódik, mert valljuk be, ha az ajtó utazott több száz kilométert, a gondosság mellett is keletkezhetnek sérülések. Sérült terméket soha nem építenek be.

Az ellenőrzött, esetünkben UTH, utólag beépíthető átfogó tok alkatrészek, tok állók és tokkereszt, sík felületen az együtt szállított szerelvényekkel összeépítésre kerülnek, majd a kész nyíláskeretet beállítják a falnyílásba, ott gondosan kiékelik, ellenőrizve úgy a függőleges, mint vízszintes elemek pozícióját, hozzá igazítva a falsíkhoz.
Ezt követi kitámasztó céleszközökkel, a tok belméretét tartva, a kiékelt tok végleges pozícionálása, majd az elsődleges rögzítési pontoknál PU szerelő habbal való réskitöltés. Ez a hab fogja, megszilárdulása után, a tokot a falnyílásban biztonsággal rögzíteni. Tilos a tok teljes körbe futó rését habbal kitölteni, mert ez deformációhoz vezethet.

Itt, van egy kisebb gond, a
falnyílás túl magas lett, ezt
utólag korrigálni kell.

A szerelő hab kötését követően a kitüremkedett felesleges habot visszavágják, majd a lapok akasztása következik, nyitás – zárás próba céllal.
Ha minden rendben, a pántok beállítása megfelelő volt, az ajtólap minden pozícióban megáll, nem mozdul el, történik a kilincsezés, nyitási – zárási próba, majd a záró díszboritás behelyezése a fogadó nútba(árokba).

Bízunk abban, hogy sikerült megfelelő tájékoztatást adnunk ez esetben is erről a csak látszólag bonyolult tevékenységről .

Köszönjük figyelmüket, várjuk látogatásukat a 42 JOLA szaküzlet bármelyikében.