MANTOVA beltéri ajtó kilincs

Cikkszám: e258b2d1a68e Kategóriák: ,

-tól

MANTOVA beltéri ajtó kilincs

-tól

A kép illusztráció

Cikkszám: e258b2d1a68e Kategóriák: ,

Az MANTOVA magas biztonsági fokozatú, keskenycímes bejárati kilincsgarnitúra. MABISZ minősítéssel rendelkezik, ami feltétele annak, hogy egy betörés esetén a biztosító valóban fizessen. Hogy miért bízhat meg Ön is ebben a kilincsgarnitúrában? 1) Az ajtó külső oldaláról nem lehet hozzáférni a kilincshez, az kizárólag belülről szerelhető átmenő csavarok segítségével. Így a rögzítő csavarok kívülről nem oldhatók és nem is láthatók. 2) A külső takarólemez alatt fúrásbiztos biztonsági acélbetét védi az ajtóban lévő zárat a roncsolástól.
További tulajdonságok:
• a keskeny címet kifejezetten a dupla falcos fa bejárati ajtókhoz méreteztük,
• bármilyen kilincs-cilinder távolsággal kapható,
• a címet rögzítő csavarok furatképe megegyezik a piacon elterjedt alumínium bejárati kilincstípus furatképével, azzal csereszabatos, akár utólag is cserélhető erre,
• az eltolt gombnak köszönhetően nem ütközik a toknak és ezáltal nem sérül sem a gomb, sem az azt megfogó kéz,
• kilincs-kilincs és eltolt gombos változatban is kapható,
• a kilincs-kilincs változat kilincsműködtetésű zárakkal is szerelhető, azaz a kilincs fel is hajlítható,
• egészen vastag, akár 110 mm vastagságú ajtókhoz is alkalmazható, amit a tartozékok (csavar, tengelyek) tesznek lehetővé,
• a lakkozott réz, bronz és szatén nikkel felületek a szokásosnál vastagabb és erősebb lakkozást kapnak, hogy jobban ellenálljanak a kopásnak és az időjárás-változásnak,
• a kilincs, a gomb és a cím formavilága jól illik mind a modern, mind a klasszikus ajtókhoz, a lekerekített és a szögletes dizájnhoz egyaránt: szögletes, de enyhén lekerekített sarkokkal terveztük meg,
• más kilincsmodellel is rendelhető a cím és a gomb, így harmonizálható a lakás többi kilincsével.

Maestro – Kilincsek műértőknek, 1999. óta. Magyarország piacvezető kilincsmárkája. A Maestro termékek a műértő, azaz a szakmailag hozzáértő, és a minőségre igényes, a lakberendezés művészete iránt fogékony közönséget szólítják meg. Szinte minden Maestro kilincs 1-2 napon belül átvehető viszonteladó pontjainkon, amit hazánk legnagyobb kilincskészlete tesz lehetővé.

KISZÁLLÍTÁS | A szaküzleteinkben megvásárolt termékeket – legyen az ajtó, ablak, parketta, garázskapu vagy hőszigetelési rendszer – az igényeknek megfelelően üzleteink illetve beépítő partnereink nagy része házhoz is szállítja. 

A kiszállítás lehetőségéről mindig érdeklődjön szaküzleteinkben.

 

Minden nyílászáró esetében így a beltéri ajtók beépítésénél is ügyelni kell a függő és vízszint meglétére, ezért előfordul, hogy a padló és tok alja valamint a falazat és borítások között hézagok lehetnek.
Beépítésnél sosem az előző beépítést kell alapul venni vagy a falazatot, hanem a függőhöz, és vízszinteshez kell alkalmazkodni.

Az ajtólapok eltérésére létezik egy tűréshatár érték mely a 2000 mm – ben 0 – 5 mm között nem adhat okot minőségi kifogásra.

Ennek megállapítása egy 2000 mm – es vízmértékkel vagy egy egyenes léccel történik az ajtólapnak szorítva és így mérhető pontosan az eltérés mértéke.

A beltéri ajtólapok alatt lévő működési hézag mérettartománya maximum 12 mm.

Ajtólap alsó vízszintes része mindkét oldalon és minden esetben vissza van marva, hogy elkerüljék az esetleges elakadást és a fólia lepattogzását.

Fóliás és festett beltéri ajtóink küszöb nélkül kerülnek legyártásra, de azok kérésre külön rendelhetők. Az ajtólap alsó sík része nincs lefóliázva sem kezelve semmilyen anyaggal, mert az szerkezet ezen a ponton szellőzik. Ennek lezárása csak a nedvestéri helyiségek esetén javasolt saválló lemezzel.

A tok alsó részét a padló találkozásánál igény szerint lehetőség van minden helyiségnél szilikonnal körbe kenni, de legfőképp a nedvestéri helyiségek esetén javasolt. Egyes gyártók és bizonyos fólia anyag használata esetén a lap síkja, az él/falc zárás és a tok felület borító anyaga között árnyalati eltérések előfordulhatnak.

A kifutó üveges ajtók tokra való záródása esetén hézag illetve fény átvilágítás előfordul. Ez szintén gyártónként eltér, de a falcolatlan kivitelű ajtó szerkezet erre megoldás lehet.

Kétszárnyú ajtók közép záró eleme a Stulp nem fut végig az ajtón (3 – 5 mm-el rövidebb), így ott a fény átszűrődik. Ez egyaránt érvényes a kültéri nyílászárókra és tolóajtókra is.

Referenciáink
Raktáron maradt termékek
Ajtótervező