Segítünk Önnek a beltéri ajtó rendelés előkészítésében.

Ne aggódjon, segítünk! Amennyiben ezt a kis összefoglalót elolvassa, biztos tisztulnak a homályos részletek.

Eldöntötte, kell új ajtó, de a szaküzletben azt kérdezték, mekkora a falnyílás, milyen vastag a fal, mekkora a szabad falfelület! Igen, ezek azok az adatok, amikre szükség van egy ajtó rendelésénél, a többi már gyerekjáték, mert a stílus, szin Önre, egyedi igényére, elvárására, van bízva.

Természetesen, amennyiben igényli, gyakorlott beépítő vállalkozót is tudunk Önnek javasolni, aki ezt az előkészítő műveletet elvégzi.

Az első lépés:

falnyílás magasságának mérése, a nyílás mindkét oldalán. Ma már ugyan kevésbé használatos, de javasolt a merev, hajtogatható, mérőeszköz (polgári nevén zollstock) használata, mert ez nem hajlik el, így nincs téves mérés.
Mindig a kész, végleges, aljzatburkolattól (padló, parketta, kőlap) kell mérni.

A második lépés:

falvastagság mérése, a falnyílás mindkét oldalán, és több magassági ponton, az egyenletes falvastagság ellenőrzése érdekében.

Harmadik lépés:

falnyílás szélességének felmérése. A mérést több magassági ponton kell elvégezni, mert esetleges méreteltérések esetén a falnyílás korrekciójára most még van lehetőség, de ha egy hiányos felmérés készül, a beépítésnél lehetnek váratlan meglepetések.

Amennyiben ezek a műveletek korrekt módon elvégzésre kerülnek, biztos lehet abban, hogy a választott ajtó minden tekintetben megfelel az Ön elvárásának. 

A JOLA szaküzletei készséggel állnak az Ön rendelkezésére, várjuk látogatását!