Ajtókat vásárolni nagyobb mértékű beruházás, s alapvetően hosszú időre szól, ezért teljesen érthető, ha újdonsült ajtóinkat a lehető legtöbb részletében szeretnénk gondosan megtervezni, illetve alaposan megfontolni a terveinket. Nézzük, mit kell számba vennünk, amennyiben ajtóvásárlás előtt állunk!
  1. Mérések és a lakás adottságai

Ennek a fontosságát nem is kellene hangsúlyozni, annyira magától értetődő, de mégsem hagyhatjuk ki: mindig, minden esetben a méréssel kezdjünk, illetve mérjük fel, hogy maga a lakás milyen típusú ajtók beszerelését teszi lehetővé. Nincs rosszabb egy helytelenül megválasztott és megtervezett, ezáltal rosszul működő ajtónál! Az árajánlatkéréshez elegendő a „házi mérés”, azonban a megrendeléskor mindenképp indokolt az ajtó leendő beépítőjével méretni a falnyílást!

  1. Az ajtók igénybevétele

Nagyon fontos átgondolni, hogy a lakás mely ajtaja milyen mértékben van használva, hiszen amennyiben ezt felmértük, ezután tudjuk kiválasztani, hogy a rendelkezésre álló ajtótípusokból és –anyagokból melyikre van szükségünk, illetve milyen kiegészítő (pl. szellőző) elhelyezése indokolt. Kis igénybevételű ajtók esetén elképzelhető, hogy elegendő egy egyszerű dekorfóliás vagy egy klasszikus tömörfa darab, nagyobb igénybevételnél azonban már a CPL típus vagy a prémium laminált ajtó beszerzése az indokoltabb.

  1. A lakás összképe és külalakja

Talán evidencia, de érdemes lehet rá kitérni: hiába gyönyörű szép az általunk megálmodott ajtó, ha az valójában semmilyen mértékben nem illeszkedik otthonunk uralkodó hangulatába, nem erősíti a szinergiát. Ha rendkívül elüt a környezetétől vagy nincs vele összhangban, egy igazán dekoratív ajtó is elveszti dekoratív, esztétikai funkcióját. Ne feledje: az ajtó nagy felület, dominálni fog!

  1. Egyéni ízlés

Az eddigi szempontok figyelembevétele mellett persze az is nagyon lényeges, hogy mi tetszik jobban – külalakra: ha az előző 3 feltételnek már megfeleltünk, ezek után a rendelkezésre álló lehetőségek közül szabadon lehet válogatni. Cégünk rengeteg kivitelezési és díszítési valamint színezési lehetőséget biztosít – mindent megtalál ajtókra lebontva honlapunkon!

 

 

Üzleteinkben teljeskörű szaktanácsadással várják kollégáink!

ÜZLETEINK