Társaságunk, a JOLA cégcsoport, mindenkor szem előtt tartotta, hogy időről – időre, valami újdonsággal, friss termékfejlesztéssel kényeztesse Vásárlóit, mert valljuk, nem engedhetjük meg magunknak, hogy valami után kullogjunk, elől kell járnunk, úgy termékválasztékkal, mint szolgáltatásokkal.

Ennek szellemében kezdtük meg, kiemelt szaküzleteinkben a termékcsalád forgalmazását, vevőigényre, azaz minden Vevőnk egyedi igényére érkeznek az ajtók. A várakozás sem túl hosszú, tekintve, hogy az ilyen termék megvásárlása nem 10 dkg. szalámi nagyságú ügylet, ezért a megalapozott előkészítés és vásárlás utáni néhány hét várakozás bőséggel belefér a megvalósítás időtartamába.

Az ajtók alkalmazási területe lakások, irodák, közösségi létesítmények kiemelt igényességű belső tere, ahol a különleges díszítési, üvegezési formáknak, gömbölyített formáknak jelentősége van, a klimatikus viszonyok figyelembe vételével. Ezek a termékek kiválóan alkalmazhatók olyan területeken, ahol fokozott tisztítási igény, erős koptató hatás, jelentősebb fizikai behatás jelentkezik.

Lássunk rögtön néhány példát ízelítőül:

dre-cikk-01

Ajtólapokat él kialakítás szerint készítenek, típustól függően:

 • falcos él képzéssel (alapválaszték)
 • egyenes él képzéssel
 • karnisprofilos él képzéssel

 

Termékeik főcsoport szerint:

 • beltéri ajtók, részben üveges, üveges, tele betétes, MDF keretszerkezettel
 • beltéri ajtó,, keretszerkezetes, lemez vagy vákumfóliás, plattolt betéttel
 • beltéri ajtók lemezelt kivitel tele vagy üveges kivitel
 • beltéri ajtók  MDF elemekkel, ragasztott üvegezéssel
 • beltéri ajtók tiszta üvegszerkezettel
 • beltéri ajtók intarzia betétekkel (dekor felület)
 • beltéri ajtók fémcsíkkal, tele vagy üvegezett kivitel
 • beltéri ajtó természetes fafurnérral, tele vagy üvegezett kivitel
 •  beltéri ajtó lemezelt, erezetnyomott felülettel, tele vagy  üveges
 •  oldal bevilágító segédszárny, tele vagy üveges, illetve betétes
 • beltéri tolóajtók, egy és kétszárnyú kivitelben
 • beltéri ajtók DIN és emelt DIN méretrendszer szerint

 

Az alapválaszték szerinti  termékek méretrendszere kissé eltér a magyar, megszokott, méretsorozatoktól, mivel lengyel méretrendszerben rendelhető.  Több minőségi osztály, így LAMINO, TOP, FOLIA  termékcsaládok, illetve azok formai változatai, minden igényszintet kielégítenek. Egyedi megoldásként a TOP termékcsalád növelt szélességű, 80 mm-es, takarólécekkel készül, ami 213 cm-es magasságig biztosít faltakarást. Szélességi méreteket tekintve az ajtók 60-100 cm átjáró mérettel rendelhetők egyszárnyú kivitelben, míg a kétszárnyú kialakítás 120-200 cm közötti méretben készülhet.

A  rendszerben megtalálhatók a tolóajtó típusok is, úgy egy, mint kétszárnyú kivitelben. A tolóajtó rendszerek esetében a reálisan figyelembe vehető magasságot az ajtólap max. mérete adja, ami 205 cm-t eredményez.Kifejezetten igényes megoldást találunk az ajtólapok jelentős hányadánál, ahol magas szilárdsági értékeket adó kombinált, saját csapos és idegen csapos, kapcsolatokat alakít ki a gyártó. Ez a megoldás adja azt a szokatlan kivitelt, ahol a fix betétek, fix üvegmezők végleges elhelyezéssel, tehát nem beszorító lécezéssel, rögzítettek.


dre-cikk-02

 

 

 

 

Keretrész kapcsolata, saját csap és köldökcsap.

 

 

Az ábra felső részén látható az ajtólapok méretezése. A méretekhez 26 mm-t adva kapjuk meg a lap valós szélességét.

 

Keretelem megmunkálása illesztéshez

Keretelem megmunkálása illesztéshez

dre-cikk-03

Keret és betét kapcsolódása

 

 

 

 

 

 

A tokok felületborítása, igazodva az ajtólapokhoz, lehet  DRE Cell, 3D folia, finish folia, CPL laminátum vagy természetes furnér.

A tokalkatrészek felület borítása profilkasírozásos technológiával történik, folyamatos bevonatot képezve az elemi részeken. Ezen a ponton jelentkezik rendszerükk legjelentősebb előnye, a TOP borítás kialakítás, ami 80 mm szélességével, a lengyel méretrendszerű tokoknál is, lehetővé teszi a klasszikus magyar falnyílásokba történő beépítést.

dre-cikk-05

TOP tok metszete

dre-cikk-06

TOP tok méretezése

 

 

 

 

 

 

 

TOP tokok szélességi méretei

TOP tokok szélességi méretei

 

Eddig a száraz műszaki meghatározások töltötték ki tájékoztatónkat, azonban nem szabad figyelmen kívül hagynunk a szín és dekor választék meggyőző armadáját.

A különféle felület borítások közül is kiemeljük a 3D fólia típusokat, melyek jellegzetessége, hogy intenzív prégelés, erezet nyomás, adja a felületi struktúrát. Ezek a fóliák úgy sík és profil kasírozásra, mint membrán-vákuum préselésre alkalmasak, így a tok és ajtólap keret elemek, mint üvegező lécek és betételemek készülnek ilyen borítással. Anyagukat tekintve PP (polipropilén) vagy u.n. vegyes bázisú fóliák, amelyek cellulóz és PVC keverékből állnak. Közös jellemzőjük a jó hőtűrés, nyújthatóság, és színállóság.

Lássuk akkor a szín és dekor választékot:

dre-cikk-szinek

 

Lényeges és kiemelendő: minden ajtólap, kivéve, értelem szerint, az üveglapos és üveglap kombinációs termékeket, alsó részen max. 6 cm-es visszavághatók, így igen széles spektrumban nyílik mód alkalmazásukra.

Amiről külön kell szólni, az a lemezelt borítású, méhsejt papírrács betétes, vagy üreges forgácslap betétes ajtók belső szerkezete.

Ezeknél a lapoknál, alapvetően bármely típusnál, tehát függetlenül az élképzéstől ( falcolt karnis, falcolt szögletes vagy egyenes él), egységesen jellemző a fenyő keret, amelyben MDF erősítések találhatók a terhelendő helyeken (pántok, zár).

Ami nem szokásos, és alapvetően a termékek minőségét, alakállóságát garantálja az a függőleges élekkel párhuzamosan, mindkét élnél, a fenyő külső keret és az MDF erősítés között egy 12-13 mm vastag rétegelt lemez csík fut, ami csökkenti vagy megakadályozza a lapok görbülését. Ez a megoldás más gyártóknál nem alkalmazott. Itt kell megjegyezni, hogy a gyártó ismertetése szerint, az éves garanciális kifogás, termékeikkel kapcsolatban 1 ezrelék!

Kiváló megoldást biztosítanak a STANDARD 13 +6 +5 színben, PREMIUM  19 színben, PIANO 19 színben, FOSCA 24 színben, SCALA  A-B 24 színben, PREMIUM 24 színben, DOVA  24 színben, NATURA  11 furnértípussal, segédszárnyak, olyan esetben, amikor  nem helyezhető el hely hiányában kétszárnyú ajtó, de igény van egy nagyobb átközlekedő nyílás biztosítására. A segédszárnyak kivitele egyezik a típusként jelölt főlapokkal, nyithatóak, felső ponton tolóretesszel rögzíthetők. Rendelhető forgácslap betétes kivitelben is. A komplett ajtó esetén a tok felára segédszárnyas konstrukció esetén 30 %.

Reméljük, ez a rövid összefoglaló felkeltette érdeklődésüket, és tudunk rendelkezésükre állni kiemelt szaküzleteinkben!

Tekintse meg összefoglaló videónkat az említett témáról: