A kilincs szerepe

Kezdjük a ránézésre eldönthető kérdésekkel: nagyon fontos afelől határozni, hogy milyen legyen a kilincs színe illetve kialakítása. Utóbbit persze a soron következő szempontok is meghatározzák, ám nem árthat, ha eleve van valamilyen stílusbeli elképzelésünk. A színt pedig rendszerint a tok illetve az ajtólap külsejéhez szokás igazítani – amibe az is beletartozik, hogy a vásárolt ajtóhoz milyen színű szerelékek és vasalatok tartoznak, de érdemes figyelembe venni azt is, hogy a lakásban mondjuk az ezüst, az arany, vagy esetleg a rézszínű fémtárgyak vannak-e túlsúlyban.

Figyelni kell az ajtó(k) kialakítására is, ugyanis nem mindegyikre szerelhető fel a hosszúcímes, egybefüggő változat. Talán emiatt, talán változatosabb megjelenésükből kifolyólag népszerűbbek is a rozettás termékek, amelyekből szintén számos darabot megtalálhatnak a kínálatban. Ebben a választásban tehát korlátoz minket az ajtó típusa, de a JOLA csoport igyekszik mindkét fajtából széles palettát biztosítani, hogy mindenki megtalálhassa a kedvére valót.

 

Végezetül fontos tekintetbe venni azt is, hogy egyáltalán mely ajtóra milyen kilincset teszünk a lakáson belül, mégpedig azért, mert az igénybevétel és a használat gyakorisága is nagyban befolyásolja, hogy hol melyik típusra van szükség, melyik az előnyösebb. Egy olyan ajtónál, amelyet sokszor nyitunk-zárunk, tehát rendszeres használatnak van kitéve, nem biztos, hogy a legkülönlegesebb, legtörékenyebb kilincs a legjobb választás.

 

Akárhogy is döntsenek, szakértő kollégáink készséggel várják Önöket üzleteinkben, ahol akár segíthetnek is megoldani a kilincsválasztás dilemmáját!