Egy kétszárnyú ajtóról joggal gondolhatnánk, hogy nagyrészt esztétikai okokból került a helyére – igen ám, de a küllem, a szépség szempontja igenis fontos! Egy egész lakás karakterét képesek megváltoztatni a különböző típusú és kinézetű ajtók, nem véletlen tehát, hogy a kétszárnyú fajta tekintélyt parancsoló látványa és hagyományai miatt talál még mindig követőkre. Nem mellesleg hatalmas átjárhatósága is fontos szempont, funkcionális okai lehetnek egy efféle ajtókialakításnak, például olyan házban vagy lakásban, ahol időnként szükség lehet a dupla, vagy megnövelt ajtónyílás kihasználására, mozgásukban korlátozott vagy ágyhoz kötött lakók mozgatása, szállítása esetén.

Fontos: kétszárnyú kivitelben majd’ minden termékcsoportunkat forgalmazzuk, amiről személyesen érdeklődhet, hiszen alapvetően egyedi megoldásokról beszélünk! 

Visszatérve a népszerűségvesztésre, a kétszárnyú ajtók olyan prózai okok miatt is háttérbe szorultak, mint a tendencia, hogy a lakosság egyre kisebb, szűkösebb, vagy zsúfoltabb lakásokba költözött – valljuk be, hogy egy kis vagy közepes méretű otthonban aligha előnyös egy ilyen – elsősorban széltében – méretes ajtó a helykihasználás szempontjából.

 

Remek funkciót tölt be, ha például a teraszhoz vezető kijáratba választunk efféle ajtót: üvegezett kivitelben rengeteg fényt képes bejuttatni a helyiségbe, tavasszal és nyáron pedig kiválóan lehet a segítségével szellőztetni, frissíteni, a meleg idő miatt akár nyitott állapotban is hagyni. Ez persze csupán abban az esetben lehet izgalmas ötlet, ha a terasz jól védett és övezett, hiszen a kétszárnyú beltéri ajtók nem feltétlenül nyújtják a legnagyobb biztonságot, ezért nem árt, ha nem a legkönnyebb hozzájuk férni.

 

Akárhogy is, ez az ajtótípus sosem fog teljes mértékben eltűnni a palettáról, hiszen méltóságos megjelenése és egyedülálló méretei miatt dekoratív része lehet bármely otthonnak. Egyes vélemények szerint külföldön máris újabb reneszánszukat élik a kétszárnyú ajtók.