Egyedülálló választékban elérhető beltéri ajtóink sorában egy egyedülálló, kiemelt figyelemre igényt tartó termékkört szeretnénk bemutatni.

Lengyel gyártópartnerünk beltéri ajtóinál olyan újítást vezetett be, ami e cikk végigolvasása után, bizonyára az Önök figyelmét is felkelti.
Termékválasztékunk eddig sem volt „kispályás”, azonban a fejlődés, termékkör bővítés nem áll meg, ezért választékunk kiegészült a több típusban elérhető újfajta belső merevítő betéttel készült ajtólapokkal.

Miről is van szó?

A legtöbb gyártó 3 fajta ajtólap betétezést alkalmaz ami a lap merevségét biztosítja. Így papírrács betétes, üreges forgácslap betétes és tele forgácslap betétes kivitelt alkalmaz. Mindhárom megoldásnak van előnye, azonban kompromisszum nélküli megoldást sehol nem találunk. Vagy a lapmerevség közepes, vagy a hanggátlás nem kielégítő, esetleg a lap túl nagy önsúllyal bír.

A nevesebb lapanyag gyártók, így a német Homanit cégcsoport lengyelországi, Krosno-i gyára, igen jelentős mennyiségben állít elő lapanyagokat, közte a HOMALIGHT márkanevű homogén lapot, melynek 38 mm-es változata képezi a korszerű ajtólap gyártás bázisanyagát. Ez a termék merev, jól megmunkálható, alacsony térfogatsúlyú (350 kg/m3), rendkívül környezetbarát, teljes mértékben újrahasznosítható költséghatékony termék, mely kiválóan alkalmas az ajtólapok belső térfogat kitöltésére, kellő merevséget, csavarállóságot, hang és hő csillapítást biztosítva. Megfelelő borító anyag alkalmazásával kiváló klímaálló termék készülhet evvel.

Papírrács betétes lap
Furatolt betétes lap
MDF betétes lap
A Homalight lapok gyártóbázisa

Lengyel beltéri ajtó szállító partnerünk ezért, racionalizálva gyártását, felvette ezt a többcélú anyagot termelési struktúrájába, és kiváltotta a nehezebb forgácslap betétes kiviteleket.
Az alábbi képeken látható a jelenlegi termékválaszték két bázisterméke, a papírrács betétes, könnyített ajtólap metszete, valamint a közepesen nehéz, masszív, Homalight vázkitöltési megoldás.
A Homalight lap mindenkor kemény HPL lemez borítással épül be a lapszerkezetbe, evvel is növelve a szilárdságot. A végső felület borítás dekoratív megjelenését a GRECO, CPL, PREMIUM felületborító anyagok biztosítják, közel 40 szín és dekor választékkal.

Papírrács betétes lap

Homalight betétes lap

A gyártási rendben ezek a lapanyagok elsődlegesen a lemezelt termékekbe épülnek be, akár tele, akár üvegezett formák esetén.
Választékunkban a CPL Plus gyűjtésben tekinthetők és rendelhetők meg, az alapkivitelben papírrács betétes, opcionálisan könnyített forgácslap (Homalight) betétes ajtók.

Néhány meggyőző típus választékunkból:

Tehát, még egyszer, csupán a lényeget kiemelve:

alapvetően olyan pozíciókba javasoljuk ezt az erősített betétet, ahol a nagyobb szilárdság, gyakoribb használat, párás-nedves környezet (fürdő, WC, mosóhelység, konyha) ezt indokolja, igény a jobb hanggátlás és esetleg a növelt hőszigetelési komfort.
A JOLA Holding üzletei készséggel állnak az Önök rendelkezésére, már 42 helyen.

Kardos Tamás

termékmenedzser