Az ajtólap készre munkálása során, egy műveletben történik, a megrendelő igénye szerinti üvegezés hely kialakítása is a CNC  megmunkáló központtal.

A zárhely kialakítását külön célgép sor végzi, mely a pánthely furatok kialakítását is ellátja. Egyes berendezések esetében a zárak szerelése is gépi úton készül.

Zár és pánthely megmunkáló

Amennyiben a Vevő üveges terméket rendel, az előre kimunkált üveghely távtartó betétezése után történik az alap üvegező keret, majd az üveg és végül a záró keret behelyezése, rögzítése, megfelelő zörejcsillapítást használva.

Üvegező keret elhelyezése

Mi marad még ezek utánra? Egy gondos árúvédő csomagolás, ami biztosítja, hogy a rendelt ajtólap sértetlenül érkezzen meg a vevőhöz.

Természetesen az ajtólap tok nélkül nem ér semmit, így a szükséges tok gyártásáról szólunk most.

 

Az MDF (közepes sűrűségű farostlemez) tábla anyagot szeletelik, majd ez után egy borítóelem gyártó gépen megtörténik a csap felragasztása és az alapforma kimarása.

Mivel ez esetben dekorfóliás termékről van szó, a lappal azonos borító fóliát csíkra vágják, olyan széles tekercsekre, ami megfelel a beborítandó alkatrész igényének. A csíkra vágás elég nagy figyelmet és komoly gépi berendezést igényel, mivel a vékony papírvázas fólia hajlamos a legkisebb feszülés esetén is a szakadásra.

Fólia tekercsvágó berendezés

 

A csíkra vágott fóliákkal a kasírozó berendezésen történik a tok alkatrészek beborítása ,ami 20-25 m/perc sebességgel, hőre lágyuló ragasztóval dolgozik.

                                  
Vágott fólia tekercsek tárolása                    Profilkasírozó berendezés

Az elkészült elemeket, tokmag, borítások, tárolják – pihentetik, majd összeállítják igény szerint, mert ugye bár tudott, hogy a tokok falvastagsághoz igazodó méretekben készülnek, így a tokmag mindig a szükséges szélességben kerül összeállításra.

A záródási oldal borítását fixen rögzítik (tűzés, ragasztás), a mozgó, ellenoldali, borítást csak behelyezik, és egy tok megmunkáló gépen pontos méretre vágják, a vasalat helyek kialakításával egyidejűleg. Ezt a műveletet úgy a tok függőleges, mint a tokkeresztnek nevezett vízszintes részén elvégzik.

Tok megmunkáló berendezés                 Megmunkált tokelemek tárolása

Ez után nincs más hátra, mint a gondos minőség ellenőrzés, termék azonosító jelölések felhelyezése, szerelvényezés, és végül csomagolás.

Ezzel a dekorfóliás ajtó lapja és tokja is elkészült, az szállítható.

De miért is kedvező ajánlat egy dekorfóliás ajtó?  Mert:

–  alapméretekben raktárról elérhet
–  ára rendkívül kedvező
–  kezelhetősége könnyű
–  divatos színekben érhető el
–  könnyen tisztítható, nem igényel utólagos felület kezelést
– a rugalmas huzattömítés csendes záródást biztosít
– az ajtólap ellátható akár PZ vagy WC zárral, opcióként.

Várjuk szaküzleteinkben az ország 27 pontján!