Egy szakkereskedő kötelessége, hogy folyamatosan frissítse, bővítse, termékválasztékát a Vevők igénye, a műszaki haladás – fejlesztések, eredményeinek, figyelembe vételével.

Tesszük ezt ez esetben is, mikor a legújabb ajtótípust, a Rhino CPL harmonika ajtótmutatjuk be Önöknek.

Ez az ajtócsalád olyan esetben kínál megoldást, amikor egy nyíló ajtó nyitási helyigénye nem biztosított, az közlekedő folyosóba, vagy kisebb helységbe nyílik.

Lássuk a megoldást:

Az ajtólap 1/3 – 2/3 arányban kerül megosztásra, így az ajtó mindkét oldalán a lapszélesség 1/3-ad szélessége jelenik meg.

Mint a képeken is látszik, az ajtólap tokon belül fordul el, így nincs záródási aljzat (falc) kialakítva, de a hézagmentes zárás érdekében a két függőleges és a felső élen kefesor tömítést helyeznek el.

Az ajtólap részek egymáshoz és a tokhoz speciális, 3D, rejtett pántolással kapcsolódnak, míg a lap megvezetését a felső tokrészbe integrált zörejmentesített vezető rendszerrel oldják meg. Ez a speciális megvezetés biztosítja egyben a megfelelő záródást is, mivel külön zárszerkezet ennél a típusnál nem szükséges.

 

A harmonika ajtó teljes felülete, úgy a lap, mint a tok, nagy kopásállóságú, vastag CPL laminátummal borított, mely 16 fadekor és uni színben áll rendelkezésre.