A furnér ajtók termékcsoportja a szakma minden szereplője szerint a prémium kategóriát képviseli! Azoknak ajánljuk, akik a beltéri ajtójukat kiemelt rangban kívánják kezelni.

Miért?

  • Először is: a furnérajtók természetes fa felülettel készülnek, nem ajtógyári, hanem asztalosipari technológiával.
  • Másodszor: a technológiának köszönhetően a legtartósabb ajtócsaládnak tekinthető, rendkívüli minőség, több évtizedes élettartam jellemzi.
  • Harmadszor: minden egyes ajtó egyedi igények, egyedi elképzelések alapján készül, úgy a kivitel, mint a szín vonatkozásában. Ennek köszönhetően nincs két egyforma ajtó, ajtajával nem fog találkozni máshol, csak lakásában, irodájában.

Összegezve: ennek az ajtónak önálló rangja van, amit első pillantásra megállapít bárki!

 

 

 

 

Kiknek, hova ajánljuk?

Elsősorban exkluzív, de természetes megjelenésre törekvő vásárlóinknak, lakásokba, irodákba, igényes közösségi helységekbe. Olyan vásárlóinknak, akik évtizedes megoldást keresnek, akik számára a fa jelenléte és a hibátlan minőség együttese a fő szempont.

Mivel a beltéri ajtók felületük mértékéből kifolyólag is meghatározzák a helység arculatát, figyelembe kell venniük, hogy furnér ajtajuk egy magas minőségű bútorként fog funkcionálni!

Megjelenés, szín, kivitel

Mint említettük: egyedi termékről van szó, lehetetlen lenne belőle komplett, átfogó katalógust szerkesztenünk, ezért mindenképp be kell fáradnia üzletünkbe, ahol pontosan leegyeztetik kollégánkkal az ajtó műszaki tartalmát, megjelenését, színvilágát.

Ön megálmodja – mi megvalósítjuk!

 

Ami Önöknek kiindulásképpen mindenképp elegendő: készítünk tele ajtót, intarziás ajtót, fémcsíkkal épített és üvegezett kivitelű, valamint tolóajtót is.

Néhány intarzia ötlet:

Furnér intarzia

Felületét a pácolási-festési eljárásoknak köszönhetően rengeteg variációban kérhetik, néhány szín ízelítőnek:

Furnér színek

És végül néhány kép a késztermékekről:

Furnér minták

Méretezés, műszaki tartalom

A termékcsalád bármely méretrendszerben készíthető, egyszárnyú kivitel esetén a mérethatár 110 x 224 cm, kétszárnyú esetén a 185 x 224 cm, illetve egyszárnyú, fal előtt futó tolóajtó is biztosítható. A termék kizárólag egyedi igényre, megrendelésre készül.

Utólag szerelhető (UTH) átfogó tokkal ajánljuk, mely igazodik az aktuális falvastagsághoz. A tokok bélésrésze, a fix és állítható borítás, hasonlóan a lapok borító anyagához, természetes fafurnér, illetve kétszer vagy többször késelt DEPÁL furnér. Rendelhető átjáró tokkal, melynél nincs vasalat és szerelvényhely kialakítva.(falkáva borítás)

Az ajtólap keményfa keretrendszerre épülő, két oldalán 6-6 mm-es HDF lemezzel borított panel. A keret belső, térkitöltő, anyaga forgácslap, amit pontos méretvágás után árkolással, tűzéssel és ragasztással rögzítenek a belső részbe. Teljes vastagsága 40 mm, a kétoldali lemez borítására kerül -megfelelő előkészítés, csiszolás – után a borító furnér. A választott anyagú furnér terítéket hőre keményedő műgyanta ragasztóval rögzítik a hordozó felületen.

Külön szeretnénk szólni a borító furnér teríték előállításáról, melyhez gondosan válogatott, színharmónikus, alapanyagokat válogatnak össze, igyekezve, hogy a furnér azonos termőhelyről, és lehetőleg azonos rönkből kerüljön ki, mert így, több darab esetén, kiválóan érvényesül a nemes faanyag egységes színjellege, struktúrája.

Választható főbb furnér fajták:  tölgy, bükk, dió (kerti és amerikai), cseresznye (kerti és amerikai), kőris, juhar, nyár, különféle egzóta furnérok (mahagóni, macasar, ében, coto, bubinga, indiai alma, iroko, paliszander, és közel 60 további fafaj)

Szerelvényezés: Ajtótokban 3 db acél pántalátét, 3 db pánt alsórész, Ajtólapban 3 db pánt felsőrész, tokban 3 oldalasan futó színharmónikus EPDM rugalmas, profil, huzattömítés a rugalmas porzárás érdekében.

Opcionális lehetőségek: fa küszöb, automata küszöb, szellőzőrács, kilincs, zár.

Az ajtólap jellemző hanggátlási értéke a forgácslap betét révén 27-29 dB, ami igen jó  értéknek felel meg.

A konkrét árajánlat elkészítése ügyében kérjük, keresse fel szaküzleteinket, ahol kollégánkkal minden más, egyedi jellemzőről is egyeztethet!