A fóliázott ajtók csoportja egy olyan ajtócsalád, mely mára a magyar piac legelterjedtebb megoldásának tekinthető. A ’90 – es években jelentek meg hazánkban, ez idő alatt természetesen típusaik gyarapodtak, szín (dekor) választékuk folyamatosan bővül, illetve évről évre követi a trendeket. Szerkezetileg és műszaki tulajdonságaiban egyaránt egy nagyon stabil, kiszámítható termékcsaládról van szó, melyet ráadásul kifejezetten a lakosság pénztárcájára szabtak a gyártók és a kereskedők.

Miért pont a Jola-ban vásároljon fóliázott ajtót? Mert:

  • a legnagyobb tapasztalattal bírunk, melynek bizonyítéka, hogy mintegy 19.000 fóliázott ajtót értékesítünk országszerte
  • 3-4 beszállítónk és stratégiai partnerünk évtizedes múltjával biztosítja számunkra, hogy eme termékcsalád nagyon széles és összetett lehetőségeket kínál megjelenésben (szín, kivitel) és műszaki tartalomban egyaránt
  • méretünknek, tapasztalatunknak hála a legjobb árat tudjuk vásárlóinknak biztosítani

Milyen csoportjai vannak a fóliázott ajtóknak?

A dekor – és CPL fóliás, valamint a laminált ajtók mintegy 20.000 típussal és közel 70 féle színnel kecsegtetnek. Ami az árkategóriát illeti, ezen termékcsoportok 30 – 110.000 Ft között mozognak. Mind a külső (esztétikai) kérdéseket, mind a műszaki tartalmat, mind az árszintet tekintve büszkén mondhatjuk, hogy teljes a kínálat!

Az említett dekorfóliás ajtók termékcsoportját „jó minőségű alapajtó”-ként szoktuk aposztrofálni. Átlagos, vagy annál kisebb igénybevételű helyekre tökéletesen megfelel, kiváltképp olyan lakásokba, ahol a korlátozottabb szín (dekor) választék (5 – 7 fajta) nem hátráltató tényező. A lehetőségeket bővíti  a tele, üveges és fémcsíkos (fémintarziás) kivitel. Lakásba, családi házba természetesen egyaránt alkalmas, hagyományos magyar méretrendben készül, felárért egyedi méretben is. (Utóbbi esetben azonban  már a CPL kategóriát javasolják kollégáink.)

Szélesebb színválaszték igénye és közepesen magas igénybevétel esetén (háziállat, kisgyerek…) egy CPL ajtó a legjobb választás, mivel felülete karc és parázsálló. Közel 15 – 20 színt és mintegy 40 kiviteli formát (tele és intarziás, valamint üveges és fémcsíkos) ölel magába, valamint a ránk jellemző felár nélküli egyedi méretre gyártás lehetőségével bír. A magyar piac – egy célirányosan keresett csoportjáról van szó, egy igazi slágertermék, mely a magyar ember igényeire és pénztárcájára van szabva. Az általunk forgalmazott fóliás ajtók 86%-a ebből a csoportból kerül ki!

Laminalt ajtó típusok

CPL tele és intarziás ajtó – Fémintarziás ajtóÜvegezett ajtó

2015 végén forgalmazásra került a laminált ajtók csoportja, és büszkén mondhatjuk, hogy bő egy év alatt Magyarországon piacvezető szerepet értünk el a laminált ajtók forgalmazásában. Igen összetett termékcsoport, egyszerűbb, alacsonyabb árfekvésű „lapszerkezetes” ajtókat, valamint épített, asztalipari megoldást nyújtó „keretszerkezetes” ajtókat egyaránt magába foglal szerkezeti téren.

laminalt-belteri-ajtok

Laminált Standard tele ajtó Galeria Üvegezett és fémcsíkos ajtóPiano keretszerkezetes ajtó Vetro biztonsági üveges ajtó

Különlegességét, sajátos megjelenését a magyar piacon igen ritka „CELL” dekorfóliák, a 3D felületek, valamint egy – hazánkban kifejezetten kuriózumnak mondható erezett fóliának köszönheti. A 3D
felület egy olyan sztereo nyomtatási folyamat, mely – nevéhez hűen – duplán nyomott, így 3 dimenziós hatást kelt. Ami az erezett felületet illeti, nem csak vizuálisan adja vissza a valós erezés érzését, tapintás által is érezhető. Ezen termékcsoport is tartalmaz egyszerű, hagyományos vagy klasszikus kiviteleket, de attól eltérő formákat és színeket. Ennek a csoportnak a kiviteli különlegessége, mikor egy ajtólapon egyszerre végeznek el üvegezést, valamint fémcsík-elhelyezést, utóbbit ráadásul a lapba süllyesztve, bemarva.

Azon vásárlóinkat is erre a termékcsoportra bíztatjuk, akik nem szeretnének találkozni máshol saját beltéri ajtójukkal. Egyediség, igényesség, különlegesség – ez jellemzi a laminált ajtók csoportját, ráadásul nálunk találják ennek legnagyobb választékát, ebben (is) piacvezetők vagyunk!

Harmónia és kivitel

Beszéltünk már a megjelenés harmóniájáról vagy éppenséggel diszharmóniájáról, mely a teret betöltő bútorelemek, a parketta és az ajtó közt jöhet létre. Nem is gondolnánk, hogy milyen komoly jelentősége van a színeknek és azok árnyalatainak (sötét vagy világos tónus).

Akárcsak a padlók kérdéskörében, itt is alapelmélet: világosabb színek tágítanak, sötétebbek szűkítenek. Ez utóbbi – szűkítő hatása mellett – kissé kényes, mivel a por jobban meglátszik rajta, így takarítani is gyakrabban kell majd. Ennek ellenére, egy nagy, tágas helységeben bátran alkalmazható. Tehát, jól gondoljuk meg, hisz naponta szembesülünk majd döntésünkkel.

Ugyancsak optikai hatása van megjelenésben a szálirány megválaszolásának is: függőleges vékonyít, összehúz; a vízszintes pedig tágít. Egy vízszintes erezésű ajtót nemigen szoktunk javasolni szélesebb falnyílásokra, mert még szélesebbé teszi azt. A molett embernek sem előnyös a vízszintesen csíkos pulóver…

Nagy keresetnek örvend a mintázatában intarziás és a fémcsíkos ajtó (más néven – fémintarziás). Nem véletlen, hisz ezzel a két megjelenési módszerrel megtörik az ajtólap egyhangúságát. Minden extra kiegészítő nélkül szolidan elegánssá válnak megjelenésükben.

Jó hír: a fóliázott ajtók csaknem mindegyike készül kétszárnyú és tolóajtó kivitelben is, a laminált ajtók csoportjának nagy részét már forgalmazzuk „falcolatlan” kivitelben is (amikor az ajtólap síkban záródik a tokba, valamint a pántokat, zsanérokat is rejtjük. Ennek fokozottan különleges válfaja a „vakolható tokos ajtó, mikor az ajtó síkban záródik, viszont a tokra vakolás kerül, ezáltal csak és kizárólag az ajtó és a kilincs látszódik ki!)

falcolatlanvakolhato-copy

Vakolható tokos ajtó

falcolatlan-copy

Falcolatlan ajtó

Ápolás, tisztítás

Nem igényel különösebb figyelmet, viszont fontos: a komolyabb vegyszereket, maró anyagok (pl. hideg zsíroldó…), valamint a durva eszközök (pl. drótkefe, fémdörzsi) használata károsítja ajtónkat – kerüljük. Mindennapos tisztításnak tökéletesen megfelel a pronto, vagy egy langyos, enyhén mosószeres víz, melynek eszköze egy puha rongy legyen. Ami a vasalatok karbantartását illeti (évente, fél évente), WD40 – nel, vagy ennek hiányában, műszerolajjal érdemes elvégezni. Egy gondozott ajtó évtizedeken át hálás tud lenni

Biztosak vagyunk benne, hogy…

… alapos átgondolás után, statisztikai szempontokat figyelembe véve – ezen termékkörre esik majd a választása. Mivel teljesen más egy ajtó tapintása, látványa élőben, így azt javasoljuk, látogasson el az Önhöz legközelebb álló bemutató termünk egyikébe, és szerezzen saját tapasztalatokat. Győződjön meg saját szemével a minőségről. Bemutató termeinkben még a kiegészítőket (pl. kilincs) is megtekintheti.

Természetesen nem áll módunkban bemutatni minden variációt, de döntően a Jola áldozza a legtöbbet arra, hogy minél több bemutatóterméken keresztül választhassanak a vásárlói.

Kérjen ajánlatot most!