Balról jobbra: Szabó Patrik, Radek Zawal  és Balázs Ferenc

Cégcsoportunk egyik meghatározó terméke a beltéri ajtó, melyből talán a legszélesebb kínálattal büszkélkedhetünk hazánkban. A magyar gyártókon kívül forgalmazunk sokak által a minősége miatt elismert lengyel ajtókat, ezek közül is kiemelkedik az Erkado ajtógyár, ahova a közelmúltban három „Jola lovagunkat” is elküldtük, hogy megfejtsék a magas színvonal rejtélyét.

Lovagjaink (Balázs Ferenc fa és acél nyílászáró termékmenedzser, Szabó Patrik beltéri ajtó termékmenedzser és Radek Zawal lengyel terméknagykövet) életüket kockáztatva vágtak neki a nagy kalandnak, másfél méteres tátrai hótorlaszokkal megküzdve, a lengyel erdők farkasait kijátszva, krakkói nagykövetünk vezényszavaira hallgatva elérték céljukat és megérkeztek egy közép-kelet lengyelországi faluba, ahol a vártakhoz képest nagy meglepetés várt rájuk. Lássuk, miként vélekedtek a személyesen látottakról:

A hosszú és nehéz út után egy kellemes helyi szállóban pihentünk meg, ahol egy bőséges lengyel reggeli után újult erővel ostromoltuk testvéreinket. A helyszínhez közeledve – lengyel falvakon keresztül – nem is számítottuk olyan látványra ami fogadott bennünket. Még jó pár perccel 9 óra előtt egy hatalmas gyárépület előtt parkoltunk, ahol szívélyes fogadtatás után vendéglátónk sürgette a gyárlátogatás megkezdését.

Út a hegyeken át

Célunk a láthatáron

Megérkeztünk

Akkor még nem értettük a nagy sietséget, mivel egy épületet hamar körbe lehet járni – „biztos hamar meg akarnak tőlünk válni, van jobb dolguk is”, gondoltuk. Az első csarnokot és a tízen pár dolgozót látva, még csak kemény arckifejezéssel próbáltuk színlelni, hogy ilyet már láttunk, de a harmadik csarnoktól kezdve és jó néhány adat és szám tudatában állunkat hiába próbáltuk térd gyakorlattal a padlóról a helyére dekázni. A harmadik óra után, már ebédidőhöz közelítve – mintha a lengyel Kasprowy csúcsot megmászva, mi továbbra is nagy érdeklődéssel hallgattuk a gyártás technológiájáról szóló felvilágosítást és továbbra is hitetlenkedtünk: Ez már Közép-Európában már egy elérhető technológia? Ilyen apróságokra is oda lehet figyelni egy ilyen volumenű gyártónak?  Amit láttunk és hallottunk arról már egy tanulmányt, de akár könyvet is lehetne írni, de életünket féltve (a legtöbb információ természetesen ipari titok) csak néhány tényt tudunk olvasóinkkal megosztani.

Ajtómúzeum

Gyártói titok

Új designkísérlet

A méret a lényeg

Harmadik generációs vállalkozás, mester gépészeti asztalos minden eddigi Ügyvezetője, a jelenlegi az alapító unokája.  Gyártónk 800 embert foglalkoztat, a régió egyik vezető munkaadója. A legújabb gyártósorokkal dolgozik, ahol a legfejlettebb technológiát tudják alkalmazni. Napi 2000 ajtó hagyja el a gyártósort (nem elírás, naponta kétezer ajtó!) Az utóbbi három évben partnerünk közel 40 millió euró értékű beruházást hajtott végre (ennek eredménye az új acélajtó gyártó üzem és a fa kültéri ajtó gyár – természetesen csakis magas vagy prémium minőségben és a legfejlettebb technológiával – erről néhány részletet megemlítünk alábbiakban).

Ajtó, merre a szem ellát!

Elveszve a gyárrengetegben

Ha már minőségről említést tettünk, néhány gyártási titkot elárulhatunk, ami igazolni fogja gyártónk kiemelkedő teljesítését. Az Erkado leginkább a keretszerkezetes ajtókra fejlesztette gyártási kapacitását, voksolva ezen ajtók minőségi és élettartalmi felsőbbségére.

Laikusok számára rövid magyarázat:

Lapszerkezetes ajtó, ahol egy oldalon fóliázott két 4mm HDF lap van összeragasztva, közötte pedig méhrácsszerkezetű papírrácsbetét, vagy egy fokkal igényesebb és időtállóbb furatolt forgácslapbetét (természetesen itt is kivételt képez az Erkado, ahol úgynevezett Homalight betétet alkalmaznak – könnyített szerkezetű farost keverék ragasztva – kutatások szerint jobb a hőgátlása és hanggátlása).

Homalight betétvvvvvv

Homalight betét

Ehhez képest a keretszerkezetes ajtó több MDF (ezáltal erősebb) keretrészből van összerakva, ragasztva. A keretrészekkel által több érdekes ajtóstílust lehet elérni. Különböző formákban, üvegezéssel, nem csak alap impregnált fóliákkal, de erős CPL illetve Premium laminált fóliákkal vegyítve. Az utóbbiakat azért is ajánljuk, mivel az alap impregnált Greko felszínhez képest, nemcsak az ajtó felülete más, hanem belső szerkezete is fejlettebb, igényesebb, erősebb.

MDF betét

MDF betét

Az ajtólap kül-keret részét tömör fenyő képzi. Ezt ugyan mi külsőleg nem látjuk, de elég csak kézbe venni magát a terméket. Egy lapszerkezetes ajtót szinte „hónalja” alá csaphatjuk, miközben egy említett keretszerkezetes CPL és Premium ajtót mások segítségével is csak óvatosan ajánljuk mozgatni – közel 40-50 kg is nyomhat.
Mi csak ajánlani tudjuk ezt a termékkategóriát, ha nem csak szimpla ajtóban gondolkozik kedves leendő Ügyfelünk, akkor érdemes „nem dupláját”, de mégis valamennyit ráfizetni egy minőségi ajtóra – hiszen nap mint nap használjuk.

Ha tágabb értelemben gondolkozunk ajtókban és nemcsak beltériben, ajánljuk gyártónk lépcsőházi bejárati ajtóit is, mely a beltéri ajtókkal színazonos kivitelben készülhetnek.

Álljunk meg egy pillanatra: minőséget szeretne, biztonságot és dizájnt – de mindezt együtt a bejárati ajtajában?

Van megoldás, de nem is egy előnnyel!

Hamarosan ajánlatunkban talál acélajtót is, mely

  • nem „hagyományos” hungarocell kitöltésű, hanem a sokkal jobb hőgátlású purhabbal töltött, mely az egész ajtólap felszínét kitölti
  • természetesen csakis tömör fa kerettel
  • 1,1-es acéllemezzel fedve.
  • Hőgátlása akár 0,62 W/(m2K) a Thermo Hot 88-as profilú típusnál, de még a leggyengébb üvegezett 64-es profilnál is 1,2 W/(m2K), ami a konkurens termékekhez képest vitathatatlan előny.

Minőséget szeretne? Ezzel igazán jól dönt!
Egyedit szeretne? Ajánlatunk: Erkado fa kültéri ajtó egyedi méretre szabva I Ujjlenyomat leolvasós beléptető I kártyás beléptetőrendszer I mobiltelefon app-os zár I több rétegű biztonsági üvegezés I keretes oldal- és felülvilágítók. Bizony, hosszú a sor.

A Jola nemrégiben megkezdte az Erkado gyár falburkolóinak forgalmazását is, melyről ITT olvashat, és egy különleges, igényes termékszortimenttel találkozhat.

Gyártói menedzserünk szavaival élve: a lehetetlen dolgokat azonnal teljesítjük, a csodákra kicsit várni kell.

A 2021-es és 2022-es év egyelőre a gyártói bizonytalanságok időszakát mutatja, ezért külön öröm egy olyan partner, akire Magyarország meghatározó építőipari-kereskedelmi cége ilyen biztonsággal alapozhat, és –nem mellesleg- ilyes szívélyes, nyitott és barátságos kapcsolattal bír!

Lengyel barátaink! Köszönjük szépen! – Polscy przyjaciele! Dziękujemy!

Néhány meggyőző típus választékunkból: