A következő fejlődési fázis a beltéri ajtók betétanyagának választékában egy speciális forgácslap gyártási eljárás, a körüreges forgácslap előállításának technológiája jelentette.

Ez az anyag különféle vastagságokban és lukosztásban készül, és akár egész táblaméretben, akár csak szeletelt csíkok formájában, tölti ki a beltéri ajtó kétoldali borítólemeze közötti teret.


Üreges forgácslap csík merevítés        Üreges forgácslap táblás merevítés

 

Címkérdésünkre tehát a harmadik válasz: üreges forgácslap csík vagy tábla van az ajtólap belsejében.

 

Természetesen a műszaki igények, ezek közé sorolva a szilárdsági, hangszigetelési elvárásokat is, egyre újabb megoldásokat igényeltek, igényelnek, így ma már tömör forgácslap betéttel és rétegezett, több anyagfajtát felhasználó betétanyagokat is ismerünk.

Ezeknek a betétszerkezeteknek általában a hangszigetelés az elsődleges funkciója, mivel a lapok merevsége már a legalapabb kivitel, a papírrács betét esetében is megoldott, illetve különleges vasalatok elhelyezhetősége, pl. lengőajtó pánt, vagy nehéz felületborító anyagok hordozása, pl. rozsdamentes lemezborítás. Szólnunk kell itt a tűzgátló funkcióról is, amit a rétegezett ajtólap szerkezet forgácslap betétje, megfelelő kiegészítő tömítéssel tud ellátni.

Speciális hang gátló ajtólap metszete. A belső merevítés PU hab.


Címkérdésünkre tehát a negyedik válasz: tömör forgácslap és rétegelt szerkezet. Most már nyugodtan dőlhetnénk hátra, hogy megmagyaráztunk, képességeink szerint, hogy mi van egy beltéri ajtóban, de jön a meglepetés:  egyre több beltéri, magas igényszintű, és sajnos, drága, ajtó készül továbbra is, természetes faanyagok felhasználásával!A szerkezetválasztás és döntés már Önökre tartozik, sok sikert az átgondolt választáshoz!