A laminált beltéri ajtók előnyei: tartós, könnyen tisztítható, karc-, parázs-, ütés- és UV-álló felület, ellenáll a vegyi anyagoknak, erős tisztító szereknek is. Tekintettel arra, hogy a Vevő igénye szerinti méretekben gyártható, bár árfekvése a közepes kategóriába sorolható, rendkívül jó választás a hosszú távra tervezett ajtóvásárlás esetében.

Alapesetben a CPL laminált ajtó belső szerkezete méhsejt papírrács betétes, de opciós lehetőség az üreges forgácslap belső tartalom, melynek legfőbb előnye, hogy az ajtó hangcsillapítását a 22-23 dB-ről 27-28 db-re növeli. Az ajtó merevsége jellemzően nem tér el a két belső térkitöltő anyag alkalmazása között, az előny a nagyobb hanggátlásnál jelentkezik. Tudni kell, hogy a méhsejt papírrács betét terhelhetősége, az alkalmazott borító anyagokkal együtt, 25-30 kp/cm2 értéket ad, ami azt jelenti, hogy egy felnőtt ember is biztonsággal ráállhat. Persze, nem ez az ajtóhasználat általános módja, de jellemző értéket tükröz.

Ezek az ajtók utólag szerelhető tokszerkezettel készülnek, ami lehetővé teszi az ajtó utolsó műveletként történő beépíthetőségét a sérülés, szennyeződés, kockázata nélkül. Igény szerint készülhet 6-50 cm közötti falvastagságokhoz kialakítva.

Ejtsünk szót az esztétikai igények kielégíthetőségéről. A laminált beltéri ajtó választható:

–          tele kivitelben függőleges száliránnyal

–          tele kivitelben kereszt száliránnyal

–          osztott dekoros (intarziás) tele kivitelben

–          üvegezett kivitelben, 32 üvegezési formával, mintegy 20 üvegtípussal.

–          fémhatású dekor csíkos kivitelben.

 

belteriajto_1  belteriajto_2  belteriajto_3  belteriajto_4  belteriajto_5
belteriajto_6   belteriajto_7   belteriajto_8   belteriajto_9  belteriajto_10
Néhány jellemző típus a választékból. Ezek a termékek és további 160 társuk rendelhető.