A JOLA cégcsoport, vásárlói igényét figyelve, folyamatosan fejleszti választékát, új termékeket – termékcsoportokat bevonva választékába. Az utóbbi időszakban ennek szellemében új borovi fenyő bejárati ajtók, ablakok, WPC burkolati elemek, vinylpadló rendszerek, árnyékolók és rovarhálók, motoros kapuszerkezetek mellett sikerült kapcsolatot kiépíteni Lengyelország egyik vezető beltéri ajtó gyártójával.

Erre utal cikkünk címe is, mert új Partnerünk 40 éve gyárt kiváló minőségű beltéri ajtókat, a választék 400 ajtótípust, formai megjelenítést tartalmaz, és mindezt 40.000 m2-es gyár komplexumban állítják elő.

Ezt a bevezetőt, mielőtt rátérünk a termékek, anyagaik, bemutatására, azért tartjuk szükségesnek, hogy Partnereink is meggyőződhessenek arról, megalapozott és megbízható Gyártót választottunk ez esetben is, folytatva hagyományainkat.

A gyártó valós ígérete és filozófiája:

„A Te ajtód a Te otthonodba”

Akkor most jöjjön a „szikár” termékrendszer bemutatása. Kezdésként a termékek konstrukciójáról néhány mondat:

a beltéri ajtókat tudjuk biztosítani –

  • tele, lemezelt kivitelben,
  • tele, lemezelt fémcsíkos kivitelben
  • üvegezett, lemezelt kivitelben,
  • keretszerkezetes, lemezbetétes kivitelben
  • keretszerkezetes, üvegezett kivitelben,
  • ragasztott üvegbetétes kivitelben,
  • üveglapos kivitelben
  • falsíkban záródó kivitelben (tapétaajtó) tokból nyílós és tokba nyíló kivitelben,
  • fal előtti tolóajtós kivitelben,
  • falban futó tolóajtós kivitelben.

Ezek csupán az alaki, formai megjelenést adják, amire néhány példát mutatunk:

Természetesen ezek és a többi ajtó különféle borító anyagokkal, felületképzéssel, választható, amire néhány variációt mutatunk.

Dekor színek

CPL színek

Prémium színek

A termékenként külön – külön választható borítóanyagok:

Greko típusok:

erősített szerkezetű papírvázas fóliák, ahol a hordozófelület egy speciális „japán papír”, amit faerezettel nyomtatnak és fedőlakkoznak. A faerezet speciális nyomdatechnikával, u.n. sztereo pórusnyomással készül, aminek eredménye a természetes fafelülethez szinte megszólalásig hasonlító póruskép.

CPL típusok:

magas kopás és ütésálló felületet biztosító, növelt vastagságú bevonat, melynek alaprétege speciális nátronpapír, amit impregnálnak, majd az erezet vagy szín felvitelével, és egy újabb impregnáló gyantaréteg felhordásával készü el a végleges felület.

Prémium típusok:

ezek PP (polypropilén) tartalmú, rendkívül plasztikus, nagy kopás állóságú borító anyagok, melyeket főleg az alakos felületű termékeknél alkalmazzák, melyeknél a betétek felület borítása igényli a tagolt, mart részek korrekt lezárásához ezt a típust.

Természetesen minden ajtóhoz tok is tartozik, ami lehet átfogó tok, illetve blokktok, továbbá az átfogó és blokk tokok úgy falcolt ajtólaphoz, mint egyenes élképzésű, falcolatlan lapokhoz is választhatók. Felhívjuk egy különleges megoldásra is figyelmüket, ami egy olyan tokot jelent, ami pl. panel épületszerkezeteknél ráépíthető a bennmaradó acél tokra. Ennél természetesen számolni kell a szabad átjáró méret csökkenéssel.

A termékcsaládból történő választást segíti az alábbi méretjegyzék, ami alkalmas a rendelkezésre álló falnyílás, és a választandó ajtó méreteinek összevetésére azért, hogy ne akkor derüljön ki a nem megfelelő szélesség, magasság.

Mivel egy termék elhelyezhetőségét alapvetően a tok és annak elhelyezési helyigénye határozza meg – ne feledjük, szélességben 2-2 cm oldalanként, magasságban szintén 2 cm. az ideális „túlméret”, ennyi szükséges a korrekt rögzíthetőséghez – a tok méretadatait találja az alanti táblázatokban.

Szeretnénk még szólni, a teljesség igénye nélkül, néhány, a szokásos megoldásoktól eltérő termékről is, így, az egy és kétszárnyú, fal előtt futó tolóajtókról,

falban futó tolóajtóról, mely természetesen kétszárnyas kivitelben is elérhető, no meg a napjainkban egyre inkább terjedő függesztett „pajta vagy más néven Loft tolóajtóról”.

Üveglapos tolóajtó és rejtett vasalatos tolóajtó is rendelhető több szélességi méretben. Ez utóbbi újdonsága az, hogy lap felől nézve semmiféle vasalat vagy karnis nem jelenik meg. Nem véletlen a termék nev: „Loft”

Röviden visszatérve az ajtók tokszerkezetére, gyakorta felvetődő kérdés, hogy milyen falvastagságok esetén alkalmazhatók az átfogó, u.n. utólag szerelhető tokok? Nos erre igen széles mérethatárok között nyílik lehetőség ennél a termékkörnél is, mivel 8 cm-től 42 cm falvastagsághoz alkalmazható tokok rendelhetők.

Vannak esetek, mikor az átfogó tok falazati adottságok miatt nem helyezhető el, ott a blokktokos megoldást javasoljuk, melyhez megfeleő sarok takaró léc készlet is választható.

Végezetül: nehéz egy ilyen rövid összeállításban mindenről számot adni, erre valók a katalógusok, az üzleteinkben található bemutató termékek, borítóanyag színminták, és az a szakmai segítség, amit Munkatársaink biztosítanak.

Várjuk Önöket szaküzleteinkben az ország 40 pontján!